fbpx

Hårfjerning med Laser

Alexandrite

Hårfjerning med laser er rask, skånsom og effektiv måte å fjerne uønsket hår med langvarige resultater. Laseren er designet med sensitiv hud i tankene og kan benyttes på hele kroppen og på alle hudtyper.

Om Alexandrite laser

Alexandrite laseren er blant de mest effektive laserne som benyttes innen hårfjerning. Energien fra laseren ødelegger hårroten ved å varme opp fargepigmenter som finnes i hårroten. Dermed egner laserbehandlinger seg best til de med mørkt hår (svart eller brunt hår).

Alexandrite laseren er en av de laserne med lav risiko for uønskede hudreaksjoner. De med lyse eller grå hår får liten eller ingen effekt. Pigmentet i selve huden vil også bli noe påvirket, lys hud mindre enn mørkere hud.

Hudtyper

Hudfarge og hudtype er faktorer som blir vurdert av laserbehandleren før man setter i gang med laser for hårfjerning. Både huden og hårsekken inneholder pigmenter, også kjent som melanin. Desto sterkere kontrast det er mellom din hudtone og hårfarge desto raskere og bedre resultat vil man få. Laserbehandleren vil justere laseren til din hudtype, slik at du får et best mulig resultat.

Hårets vekstfaser

Håret vokser i sykluser med tre vekslende perioder, vekstfasen (anagenfasen), hvilefasen (teologenfasen) og nedbrytningsfasen (katagenfasen). Grunnen til at mange kan trenge flere behandlinger er på grunn av at ikke alle hårsekkene er i vekstfasen samtidig. Laseren fungerer kun på hårsekker som er i vekstfasen, da hårsekken inneholder mest pigment som blir absorbert av laserlyset. Vekstfasen kan variere med plasseringen på kroppen og man kan dermed behandle visse områder mer hyppigere enn andre.

Før behandling
  • Det anbefales å unngå sol på områder som skal behandles med laser i minst 3-4 uker før behandlingen skal starte.
  • Ikke bruk hårfjerningsmetoder som voksing og napping som fjerner hårroten de siste 4 ukene før behandling
  • Hudkremer bør ikke brukes de siste dagene før behandling da disse inneholder fruktsyrer
  • Barber samme dag som behandlingen skal utføres.
Etter behandlingen

Etter endt behandling kan huden være litt rød, noe som normalt gir seg etter 1-3 timer. Det er viktig å unngå sollys og bruk av solkrem med høy faktor hele tiden. Rødhet og/eller litt hevelse er normalt etter endt behandling noe som er forbigående. Noen få kan også oppleve små blemmer i huden, men dette er ikke noe farlig og vil forsvinne.

Smerte

Det er normalt at det forekommer følelsen av små stikk da man tar laser. Laseren vår benytter teknologien som reduserer følelsen av små stikk da den kjøler ned området den behandler. Men det må fortsatt påregnes noe mildt smerter da det er forskjell på fra person til person. Laserbehandleren vil under hele behandlingen forsikre seg om at pasienten ikke føler noe ubehag.

Antall behandlinger & resultater

Det kan ikke fastsettes X antall behandlinger, da det er forskjell fra person til person. Antall behandlinger varierer også av hvilket område som skal behandles og hvilke hår og hudtype man har. I de fleste tilfellene kreves det mellom 4-10 behandlinger med et intervall på 4-8 uker, avhengig av hvilket kroppsområde det er snakk om. Etter ca. 14 dager vil man merke et godt resultat ved at nesten mellom 60-80% hårstråene har løsnet.