fbpx

Rynkereduserende behandling

Opplagt og fresh

Spørsmål om rynkereduserende behandling

Nygjerrig på rynkereduserende behandling? Redd for feil resultat? Rynkereduserende  er en effektiv behandling som fjerner rynker. I denne teksten får du svar på vanlige spørsmål.

Hva er rynkereduserende behandling?

Det brukes  legemiddel som brukes på sykehus. Behandlingen blokkerer nerveimpulsene til små muskler. Musklene hindres så i å trekke seg kraftig sammen. Når disse slapper av, hindres også dannelsen av rynker.

Tusenvis av kunder over hele verden er behandlet med rynkebehandling. Opprinnelig ble det brukt til behandling av overaktivitet rundt øyet og spasmer for pasienter med cerebral parese. I dag er middelet godkjent innen kosmetisk medisin.

Hvorfor behandle med rynkereduserende behandling?

Rynkereduserende behandling kan både dempe, fjerne og forebygge rynker. Noen plages av dype rynker, andre ønsker å rette opp. Mange føler seg yngre på innsiden og fortviler over at dette ikke synes. For dem som sliter med svette eller migrene, kan behandlingen med  være et godt alternativ.

Hvem utfører behandlinger?

Helsepersonell kan ha svært ulik bakgrunn og opplæring. Vær nøye med å velge riktig behandler. Sykepleiere er nå pålagt å ha en lege som overvåker behandlingen.

Det er viktig at rett mengde settes på rett sted. Det stiller store krav til riktig kompetanse. En sertifisert lege har en anatomisk forståelse av musklene.

Hvordan skjer behandlingen?

Rynkebehandling injiseres som sprøyte. Nålen er svært tynn og behandlingen er skånsom. Stikket kan føles som et myggstikk.Det er vanligvis ikke nødvendig med bedøvelse.

Du kan gå tilbake til hverdagen rett etterpå. De første tolv timene bør du ikke gni eller massere.

Hvor lenge varer effekten?

Behandling med rynkebehandling er midlertidig. Fordelen er at du slipper kirurgi. Samtidig kan du vurdere hva du ønsker videre.

Resultatet kommer innen to til ti dager. Full effekt merker du innen syv til ti dager. Effekten varer i gjennomsnitt mellom tre til fem måneder. For å vedlikeholde  bør det gjentas et par ganger i året.

Fylle kinnben med filler
Hvilke områder kan behandles?

Det vanligste er:

  • Løft av øyebryn
  • Panne
  • Migrene
  • Rynker rundt øyne
  • Rynker på eller ved nesen
  • rynker mellom øyebryn
  • Svetteproblemer
  • Tanngnissing og anspent kjeve
Kan alle behandles?

Både menn og kvinner kan behandles. Er du gravid, ammer eller har en nevromuskulær sykdom, skal du ikke behandles. Dette gjelder også om du har infeksjon med feber. Blodfortynnende medisiner øker risikoen for blåmerker.

Risiko og komplikasjoner

Alvorlige bivirkninger er uvanlig og sjeldent. De vanligste er hevelse, rødhet eller et lite blåmerke. Dette går over av seg selv. Mindre vanlig er spredning av Botox (dersom du ikke følger anbefalte råd), hengende øyelokk og asymmetri. Opplever du unormale reaksjoner må du kontakte lege.

Kontakt oss! Vi hjelper deg. Bestill en gratis og uforpliktende time.

Bestill time