Hyperhidrose-sykdom(overdreven svetting)
Hyperhidrose-sykdom er en tilstand som forårsaker overdreven svetting. For noen kan det være sjenerende å hilse på folk fordi man er våt på hender. Noen må også skifte skjorte fordi armhulene synes. Andre tilstander kan være overgangsalder eller hypertyreose.

Normal versus Sterk svetting
Overdreven svetting i minst 3-6 mnd uten åpenbar årsakd
Har en familehistorie med hyperhidrose

Behandling
Botox: Medisinen blokkerer nervene som stimulerer svettekjertlene. Behandlingen utføres av små injeksjoner i armhulen hvor avstanden er ca 1cm mellom. Man kan få bedøvelse før behandlingen. Etter behandling kan man bruke jod metoden for å se hvilke områder man har fortsatt aktive svettekjertler. Etter par dager vil man oppnå effekten men full effekt innen 14 dager.
Behandlingen: Varigheten av svettebehandling vanligvis fra 6mnd til et år.

Antikolinergiske legemidler f.eks. glykopyrrolat, forhindrer virkningen av acetylkolin.

Kirurgi: Hvis man kun svetter i armhulene kan kirurgi bedre tilstanden. En prosedyre kan man fjerne svettekjertlene kirurgisk.

Private klinikker tar alt fra 4000-6500 Hos skjønnhetslegen gjør vi samme prosedyren for 3000kr

Leave a comment